Din aceeași categorie
Persoanele cu dizabilități de vedere au posibilitatea să devină mai mobili prin intermediul aplicației mobile SeeYou. Disponibilă și în limba engleză, aplicația a lansată la București, joi, 15 mai, de Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAIS).
Sub deviza „Demers Împreună”, SeeYou permite lansarea de invitații, care descriu nevoile pe care le au atât beneficiarii, cât și ghizii și detalii precum data, ora și locul de întâlnire. Pe lângă activitățile stringente pe care persoanele trebuie să le facă, utilizatorii pot lansa invitații de însoțire și la activități pe care își doresc să le facă, cum ar fi să meargă la o plimbare în parc sau la un concert împreună cu cineva.
Față de versiunea web, lansată în anul 2020, aplicația mobilă vine cu o serie de noutăți. Una dintre acestea este faptul că, începând cu 23 mai, aplicația va fi disponibilă și în Cluj-Napoca, după București, cu ajutorul filialei din acest oraș a Asociației Nevăzătorilor din România. Aceasta va gestiona partea operațională la nivel local, oferind suport utilizatorilor, atât persoanelor cu dizabilități de vedere, cât și ghizilor.
În plus, aplicația mobilă permite și ghizilor să lanseze invitații de însoțire. De asemenea, la cererea comunității, a fost implementată o opțiune prin care beneficiarul poate solicita să fie însoțiți la activități de persoane de același gen, pentru a veni în întâmpinarea unor nevoi mai personale, cum ar fi consilierea la cumpărături de haine, informează AMAIS, într-un comunicat de presă.
Criterii de utilizare a aplicației
Pentru a se înscrie în aplicație, atât persoanele cu dizabilități de vedere, cât și ghizii trebuie să fie majori. Cei care se înscriu sunt verificați și aprobați manual de o echipă internă AMAIS, pentru a asigura securitate și trasabilitate. Utilizatorii nevăzători trebuie să încarce documente care atestă dizabilitatea, precum certificatul de încadrare în grad de dizabilitate, și sunt sfătuiți să urmeze recomandările de securitate prezentate în aplicație.
De asemenea, odată ce beneficiarul și ghidul sunt conectați prin SeeYou, ghidul poate prelua și online cererile beneficiarilor – precum citirea unui document tipărit, asistență de la distanță sau friendly calls pentru socializare cu beneficiarii care se simt singuri. În România, potrivit datelor Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, există peste 84.000 de persoane cu dizabilități de vedere.
dizabilitati de vederepersoane nevazatoareSeeYouaplicatie mobilaghizi