Grupul de Comunicare Strategică anunţă, joi, că, în România, a ajuns o aeronavă NATO cu echipamente de protecţie pentru personalul medical şi pentru angajaţii Ministerului Afacerilor Externe. Până astăzi, în ţara noastră au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

În cursul dimineţii de joi, în România au ajuns 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă a NATO. Cele 100.000 de combinezoane de protecţie, achiziţionate de România, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi alocate în funcţie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătăţii şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Grupul de Comunicare Strategică mai anunţă că, până joi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 28 la Bucureşti, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi).

Până joi, 17 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău şi Timişoara, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcţia Generală de Jandarmi  a Municipiului Bucureşti, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unităţii, au fost luate de urgenţă toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât şi a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 7 şi 87 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 29 de pacienţi, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate  15.998 de teste, din care 823 în unităţi medicale private.