De la ridicarea restricţiei de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, câteva zeci de mii de persoane s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).


Aproape 60.000 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat pentru vaccinare cu AstraZeneca, se arată pe RO Vaccinare, pagina oficială de Facebook a Platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre cei programaţi, 33.797 au vârsta de peste 65 de ani.

Luni, 8 martie, pe pagina RO Vaccinare se anunţa că restricţia de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca a fost eliminată, ca urmare a recomandărilor Grupului Ştiinţific şi Medical din cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

„Măsura vine ca urmare a apariţiei noilor date ştiinţifice, a experienţei şi deciziilor altor state europene, precum şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulţilor cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului”, se precizează pe RO Vaccinare.


Ginecologia (1)