În perioada 25-27 mai 2023, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova are loc Simpozionul Pharma-med 2023. Deschiderea oficială are loc în Aula Magna (Bdv. 1 Mai, Nr 66), pe 25 mai, de la ora 14.00, în prezenţa rectorului UMF din Craiova, prof. univ. dr. Dan Ionuţ Gheonea, şi a preşedintelui Colegiului Farmaciştilor Filiala Dolj, Nicuşor Duţu.


Aflat la a doua ediţie în format hibrid, evenimentul se bucură anul acesta de participarea a aproximativ 700 de farmacişti din toată ţara. Printre cei 20 de speakeri se numără profesori din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova şi directorul Direcţiei de Inspecţie de Bună Practică de Distribuţie al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, Simona Manole, se arată într-un comunicat.

„Exercitarea profesiei de farmacist la nivel global este într-o evoluţie constantă şi România s-a aliniat schimbărilor privind serviciile farmaceutice oferite într-o farmacie comunitară. De pildă, anul trecut, Ministerul Sănătăţii din României a aprobat organizarea şi funcţionarea unui program pilot de vaccinare a populaţiei împotriva gripei sezoniere la nivelul farmaciilor comunitare”, se precizează.

În cadrul simpozionului va fi prezentată procedura de bună practică farmaceutică a acestui nou serviciu, precum şi felul în care s-a desfăşurat până în acest moment acest nou program în România.

O altă noutate pe care o aduce ediţia de anul acesta este workshopul „Aderenţa terapeutică în practica farmaceutică”, în care, prin intermediul jocului de rol farmacist-pacient, farmaciştii vor învăţa tehnici noi de management al terapiei medicamentoase.





Farmacist