Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, într-o conferinţă de presă, că se observă o creştere a ratei de pozitivare a testelor pentru infecţia cu SARS-CoV-2.


Ea a recomandat purtarea măştii sanitare de protecţie în mijloacele de transport în comun, dar şi la interior, unde sunt mai multe persoane, informează Agerpres.

„Puteţi observa că deja rata de pozitivitate, faţă de săptămâna anterioară, când a fost aproape 9% (...) a ajuns în această săptămână la 9,5%, iar rata de reproducere a cazurilor începe să crească. A ajuns în săptămâna de referinţă la 0,95%, o creştere faţă de săptămâna anterioară cu aproape 27%. Încet, încet se apropie de cifra unu, ceea ce susţine acea creştere a numărului de cazuri”, a spus Adriana Pistol.

Potrivit acesteia, în Europa, în ultimele şapte zile s-a înregistrat o creştere a numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

„Această uşoară creştere a numărului de cazuri ne face să revenim într-un mod insistent asupra respectării măsurilor pe care Ministerul Sănătăţii le-a comunicat de fiecare dată şi care nu sunt extrem de dificile. Ar trebui să fie aplicate de toată lumea, (...) mă refer aici la igiena personală, mă refer aici la evitarea aglomeraţiilor şi la portul măştii medicale mai ales în mijloacele de transport în comun, unde putem observa că lumea s-a relaxat”, a transmis secretarul de stat.



ORL