Al cincilea caz de infectare noua variantă de coronavirus a fost confirmat la un bărbat din Constanţa. Acesta a fost confirmat cu coronavirus în 2 ianuarie, iar starea de sănătate s-a agravat, fiind transportat la Bucureşti. Secvenţierea a arătat că are noua variantă de coronavirus.


„Încă un caz de infectare cu SARS-CoV-2, noua variantă B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanţa. Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar, în 2 ianuarie 2021, a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie - 6 ianuarie 2021, a fost internat în Constanţa, după care, în data de 7 ianuarie 2021, ajunge  într-o unitate medicală din Bucureşti cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecţiei cu tulpina B.1.1.7, se face secvenţierea cu confirmare astăzi, 26 ianuarie”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Specialiştii ministerului au explicat că pacientul nu a călătorit în Marea Britanie şi nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

DSP Constanţa are în desfăţurare o nouă anchetă pentru acest caz.

Ginecologia (1)