Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se va schimba faţa Terapiei intensive în Neonatologie. Ministrul a amintit că anul trecut au fost achiziţionate 200 de incubatoare pentru mai multe spitale.


Ministrul a adăugat că, printr-un proiect, se achiziţionează 12 ambulanţe speciale pentru transferul copiilor care au nevoie de îngrijire de terapie intensivă, informează Agerpres.

„Am reuşit anul trecut un lucru foarte important (...) 80 de unităţi sanitare din ţară au beneficiat de programul Ministerului Sănătăţii şi dacă în cei cinci ani sau şase ani cât s-a derulat programul acesta s-au cumpărat vreo 150 de incubatoare, anul trecut într-un singur an am reuşit să cumpărăm 200 de incubatoare. (...) Prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă schimbăm faţa Terapiei intensive în neonatologie: 124 de paturi noi dotate complet (...) este vorba de toate echipamentele şi accesoriile necesare pentru ca aceste paturi să poată să găzduiască în cele mai bune condiţii copiii prematuri sau cu diverse afecţiuni care au nevoie de astfel de îngrijire, 90 de paturi suplimentare reabilitate din cele existente”, a afirmat ministrul, la o conferinţă de presă organizată cu ocazia dotării Secţiilor Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Organizaţia Salvaţi Copiii România a dotat maternitatea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti cu echipamente medicale de ultimă generaţie, în valoare de 178.500 euro, mai mai informează Agerpres.

Pediatru