Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) arată că va accelera utilizarea unui tratament cu plasmă pentru pacienţii grav bolnavi de coronavirus, potrivit CNN.

FDA a declarat într-un comunicat de presă că „facilitează accesul” pentru pacienţii cu infecţii care le pun viaţa în pericol la plasmă prelevată de la o persoană care s-a recuperat după ce a fost testată pozitiv pentru virus.

Procedeul, cunoscut sub numele de terapie derivată din plasmă sau „plasmă convalescentă”, presupune ca medicii care testează plasma persoanelor care s-au recuperat pentru anticorpi împotriva virusului să injecteze plasma, sau un derivat al acesteia, persoanei bolnave.

Doctorul Arturo Casadevall, şeful Departamentului Microbiologii moleculară şi imunologi, de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, a spus că acest lucru este „un mare pas înaintre”.

„Există şanse mari ca acest tratament să funcţioneze, dar nu vom şti dacă funcţionează până la sfârşitul acestuia” şi până nu sunt trataţi suficient de mulţi pacienţi.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a spus că acest tratament este testat în cadrul studiilor clinice din statul New York.

Oficialii din sănătate, din statul New York spun că pentru tratamentul cu plasmă vor recruta pacienţi din New Rochelle, unde au existat mai multe persoane infectate cu coronavirus, care şi-au revenit.