Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, care are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19. În vizorul anchetatorilor se află şi un medic de familie.


„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa pun în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Pucioasa, Corbii Mari şi Aninoasa, din judeţul Dâmboviţa, la persoane bănuite de înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic. Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere”, se arată pe site-ul Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19.

„Astfel, ar fi fost eliberate adeverinţe false de vaccinare şi s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, se mai arată în comunicat.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că femeia ar fi fost încurajată de soţul său, preşedinte şi antrenor la o asociaţie sportivă din Pucioasa, ca să elibereze adeverinţe false anti-COVID pentru 10 fotbalişti de la clubul respectiv.

„Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi dispunerea măsurilor legale”, se mai arată pe site-ul Poliţiei.

 

ORL