Între 15 şi 19 ianuarie va avea loc, pe pârtia de la Buscat (jud. Cluj), prima tabără de schi dedicată persoanelor cu dizabilităţi din sezonul 2023-2024. Tabere speciale se vor mai organiza în Cheile Grădiştei şi în Vatra Dornei.


Echipa asociaţiei sătmărene va fi prezentă în fiecare dintre aceste zile pe pârtie, între orele 11.00 şi 16.00 şi va schia alături de persoanele cu dizabilităţi, sub supravegherea salvamontiştilor de la Serviciul Salvamont Salvaspeo Cluj.

Indiferent de experienţa lor pe pârtie, toate persoanele cu diferite tipuri de dizabilităţi care doresc să participe la astfel de activităţi sunt invitate să se înscrie, prin completarea unui formular.

Noutatea acestei ediţii este că asociaţia sătmăreană poate oferi, la cerere, asistenţă la domiciliu pentru persoanele cu dizabilităţi care locuiesc în imobile neadaptate sau parţial adaptate. Astfel, voluntarii Caiac SMile vor veni cu un elevator special, îi vor coborî şi urcă pe cei aflaţi în dificultate şi îi pot ajuta inclusiv cu găsirea unui mijloc de transport pentru a ajunge pe pârtie.

La Cluj-Napoca, punctul de plecare/ sosire pentru toate persoanele înscrise în această tabără este în faţa Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere (Calea Dorobanţilor 31). Acolo aşteaptă autobuze dedicate, puse la dispoziţie, gratuit, de Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Plecarea din Cluj-Napoca spre Băişoara se va face în fiecare dintre cele cinci zile la ora 10.00, iar întoarcerea se va face la ora 16.00.

Tabăra este organizată de Caiac SMile, în parteneriat cu Buscat Resort Băişoara, Consiliul Judeţean Cluj prin serviciul public Salvamont Salvaspeo Cluj, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

După Cluj, tabăra specială de schi se va mai organiza în:

  • Cheile Grădiştei, jud. Braşov - 22 - 26 ianuarie
  • Vatra Dornei, jud. Suceava - 28 - 31 ianuarie.

Peste 1.000 de persoane cu dizabilităţi au schiat în sezonul trecut în cadrul taberelor organizate de Caiac SMile, se mai precizează.

Sursă foto: Facebook Caiac SMile

 




Pediatru