Asociaţia CREDU – Creative Education, în colaborare cu Headache Society România, invită pacienţii la un concurs naţional de poveşti despre viaţa cu migrenă.


Concursul de poveşti se înscrie într-o campanie de conştientizare a migrenei, organizată cu ocazia Zilei europene de conştientizare a migrenei (Migraine Awareness Day 2023), marcată anual pe 12 septembrie, se arată într-un comunicat. „Vom face cunoscută vocea pacienţilor cu migrenă din România şi vom arăta care sunt nevoile cu care aceste persoane şi aparţinătorii lor se confruntă în ţara noastră şi care sunt nevoile neacoperite şi priorităţile din prezent”, se mai subliniază.

Concursul se adresează persoanelor adulte, scriitori neprofesionişti sau profesionişti care suferă de migrenă, şi aparţinătorilor lor, tema fiind „Viaţa cu migrenă în România”.

„Poveştile vor putea prezenta orice aspect legat de migrenă în context personal, familial, la serviciu, în societate etc., experienţe legate de manifestări, factori declanşatori, sentimente de anxietate, depresie, stigmatizare”, se precizează în comunicat.

Concursul se desfăşoară până pe 11 septembrie 2023, regulamentul şi formularul de înscriere putând fi descărcate aici. Desemnarea câştigătorilor se va face pe 12 septembrie, în cadrul conferinţei de presă organizate cu ocazia Migraine Awaraness Day 2023 – Ziua europeană de conştientizare a migrenei. Lista va fi comunicată până la finalul zilei pe website-ul dedicat şi pe canalele de social media.

Vor fi oferite, prin jurizare, următoarele premii:

  • Premiul I: 1.500 lei
  • Premiul II: 1.000 lei
  • Premiul III: 500 lei
  • Premiu special (ales aleator): 500 lei

„Există 1 miliard de persoane care trăiesc cu migrenă la nivel mondial şi, din păcate, milioane de persoane se confruntă cu această boală în tăcere. Migrena este o boală invizibilă, dar putem găsi oricând motive pentru a-i determina pe oameni să înceapă conversaţii despre această afecţiune. Prin faptul că oamenii îşi împărtăşesc experienţele, alţii se vor simţi mai puţin singuri”, se mai arată în comunicat.

 

 

Alergologia