Asociaţia Prematurilor a donat un ventilator şi un umidificator, care sunt deja funcţionale în secţia de terapie intensivă neonatală a maternităţii din oraş.


Asociaţia a lansat în regim de urgentă o campanie de strângere de fonduri pentru maternitatea din oraş, care avea nevoie urgentă de cel puţin un ventilator pentru prematurii săi, se arată într-un comunicat.

„Campania a fost vizibilă în toate mediile digitale sub numele de «Pune inimă pentru eroii în scutece de la Maternitatea din Ploieşti» şi s-a bucurat de o audienţă incredibilă”, spune Diana Gămulescu, fondator al asociaţiei.

Maternitatea din Ploieşti este una dintre cel mai mari din ţară, cu 80-100 de naşteri pe lună. Ideal ar fi ca două astfel de aparate care să existe în secţia de prematuri, se arată în comunicat. Capacitatea secţiei este de 15 locuri la prematuri la terapie intensivă şi, corelat cu numărul mare de naşteri şi cu incidenţa crescută de naştere prematură în această maternitate, riscul să apară încă un prematur care să necesite ventilaţie este extrem de ridicat.

Cu sprijinul acordat în regim de urgenţă de către OMV Petrom, Asociaţia Prematurilor a donat aparatură de ultimă generaţie pentru nou-născuţii aflaţi în situaţii de risc. Au fost achiziţionate un ventilator şi un umidificator, care sunt deja funcţionale în secţia de terapie intensivă neonatală. Aparatele moderne, de ultimă generaţie, au o interfaţă extrem de intuitivă şi au putut fi utilizate după o scurtă sesiune de formare a cadrelor medicale.





Ginecologia (1)