Un spital din sud-estul Parisului a fost ţinta unui atac informatic survenit în noaptea de sâmbătă spre duminică. Piraţii cibernetici au cerut o răscumpărare de 10 milioane de dolari.


Cererea de răscumpărare a fost formulată în engleză, a anunţat o sursă a poliţiei. AFP şi Agerpres notează că spitalele franceze nu pot plăti niciun gen de răscumpărare, dat fiind statutul lor.

Atacul împotriva Centrului Spitalicesc Sud Francilien (CHSF) din Corbeil-Essonnes a făcut inaccesibile toate aplicaţiile de afaceri ale spitalului, sistemele de stocare (în special de imagistică medicală) şi sistemul informatic legat de admiterea pacienţilor, a anunţat instituţia, într-un comunicat.

O anchetă pentru intruziune în sistemul informatic şi tentativă de extorsiune în grup organizat a fost declanşată de departamentul de criminalitate cibernetică al Parchetului din Paris. Potrivit unei surse apropiate anchetei, „a fost identificată o familie de ransomware”.

Deschis în 2012 şi având o capacitate de o mie de paturi, centrul spitalicesc asigură asistenţa medicală pentru aproape 600.000 de francezi.

Spitalul a declanşat un plan de urgenţă pentru a asigura continuitatea îngrijirilor.

Un val de atacuri cibernetice ţinteşte, de circa doi ani, sectorul spitalicesc francez şi european. În 2021, un incident pe săptămână survenea, în medie, într-o instituţie de sănătate din Franţa.




Psihiatru (2)