În urma unui protocol încheiat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, Primăria Capitalei desfăşoară, în autobuzele Societăţii de Transport Bucureşti, o campanie de promovare a donării de sânge.


Primăria Bucureştiului a semnat în urmă cu patru luni un protocol cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, prin care se angajează să promoveze activitatea de donare de sânge. „Începând de azi, circulă în Bucureşti 34 de autobuze care sunt colantate cu mesaje care informează populaţia asupra donării de sânge. În cadrul acestui parteneriat, (...) în sediile Primăriei Municipiului Bucureşti încurajăm această campanie”, a spus primarul general Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Campania va rula şi pe ecranele electronice din autobuzele STB.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti, Doina Goşa, a precizat că donarea de sânge are loc în centrele de transfuzie sanguină, unde se vor derula toate procedurile necesare, inclusiv selecţia donatorilor.

„În ultimul an s-a schimbat segmentul donatorilor şi avem foarte mulţi tineri care vin să doneze sânge şi ei fac parte din toate categoriile sociale. (...) În ultimii ani sunt mulţi donatori care vin să doneze, pur şi simplu să facă un bine, şi nu neapărat pentru acel bon de masă. (...) Donarea de sânge este mai sigură pentru pacientul din spital, dacă donatorul o face nemotivat. Dacă donatorul se gândeşte la voucherul acela de hrană, el poate să ascundă medicului de la consultaţie anumite afecţiuni şi poate să pună în pericol atât sănătatea lui, cât şi pe cea a primitorului”, a explicat Doina Goşa.

Potrivit acesteia, a început şi distribuirea cardurilor pentru donatorii de sânge.

Ea a afirmat că instituţia pe care o reprezintă are mai multe planuri pentru fidelizarea donatorilor, cel mai important fiind cel care vizează educaţia timpurie a populaţiei.

 

 

Alergologia