Conf. univ. dr. Cosmin Popa, psiholog clinician şi psihoterapeut în psihoterapie cognitiv-comportamentală, precum şi cadru didactic al UMFST G.E. Palade Târgu Mureş, se numără printre cei 80 de psihoterapeuţi din întreaga lume certificaţi internaţional în psihoterapie cognitiv-comportamentală în cadrul Institutului Beck din SUA.


Conf. univ. dr. Cosmin Popa a trecut recent printr-un proces de certificare complex şi a devenit astfel primul psihoterapeut român certificat internaţional în psihoterapie cognitiv-comportamentală în cadrul prestigiosului institut, se arată pe pagina de Facebook a UMFST „George Emil Palade” Târgu Mureş.

„În momentul de faţă există circa 80 de psihoterapeuţi din întreaga lume certificaţi în cadrul institutului, majoritatea din SUA, iar faptul că eu ca român am obţinut această certificare nu face decât să mă bucure”, a declarat conf. univ. dr. Cosmin Popa, în cadrul unui interviul publicat pe blogul universităţii.

El a adăugat că majoritatea protocoalelor, a metodelor şi tehnicilor deprinse în procesul de certificare pot fi folosite eficient în tratarea unor probleme de ordin psihologic şi/sau psihiatric, cum ar fi depresia, tulburările de anxietate şi tulburările de personalitate.

Sursă foto : Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie






Psihiatru (2)