Locuitorii din satul Chişcău, comuna Pietroasa, Bihor, au beneficiat, pe 8 şi 9 octombrie, de evaluare medicală şi consultaţii de specialitate oferite de o echipă multidisciplinară de doctori.


Specialiştii – 30 de voluntari, din care 20 de medici rezidenţi şi studenţi la Medicină - fac parte din Caravana cu medici, informează Agerpres.

Vicepreşedintele Caravanei cu medici Bihor, Costea Anca, a precizat că acţiunea din weekend este o continuare a alteia din 1 octombrie, când s-au recoltat probe pentru infecţii, anemii, diabet, screening de cancer şi alte analize complexe.

În 8 şi 9 octombrie, echipa de specialişti voluntari, sub coordonarea medicului orădean Andrei Costea, fondatorul caravanei în judeţ, a oferit consultaţii gratuite şi cursuri de educaţie medicală pentru copiii şi adulţii din satele comunei Pietroasa, o zonă defavorizată de la poalele Munţilor Apuseni, fără acces facil la servicii medicale.Pacienţii au beneficiat de o evaluare medicală, consultaţii de cardiologie, boli interne, neurologie, stomatologie, ORL, ecografie generală, de tiroidă, cardiacă, dermatologie, urologie, pediatrie, oftalmologie, medicină de urgenţă -  în total, peste zece specializări.

 




Medic