Veste bună de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti! Prodecanul Facultăţii de Medicină, dr. Ştefan Busnatu, a anunţat că proiectul INOPRACT, dezvoltat de Centrul de Inovaţie si e-Health din cadrul UMFCD, a obţinut finanţare pentru a continua activităţile de dezvoltare.


„Mă bucur să vă anunţ că şi în acest an echipa din Centrul de Inovaţie si e-Health (CIeH), Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, a obţinut finanţarea din Fondul de Dezvoltare Instituţională, de la Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS) pentru a continua activităţile de dezvoltare prin proiectul  INOPRACT”, a anunţat, miercuri, prodecanul Facultăţii de Medicină, dr. Ştefan Busnatu.

Potrivit acestuia, INOPRACT, un proiect dedicat dezvoltării inovative a abilităţilor digitale şi practice ale studenţilor, va fi implementat în perioada aprilie-decembrie 2022 şi are drept obiectiv principal susţinerea bunei funcţionări şi dezvoltarea bazelor de instruire şi practică medicală din cadrul UMFCD.

Proiectul vizează dezvoltarea competenţelor studenţilor, prin organizarea de workshop-uri şi ateliere practice în sfera simulării medicale, printarea 3D, realitatea virtuală, telesemiologie, medicină spaţială şi gândire critică.

Pentru mai multe informaţii despre INOPRACT, dar şi despre activităţile CIeH, la care doriţi să participaţi, intraţi aici.


Despre Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul UMFCD

Centrul de Inovaţie şi e-Health (CieH) este o structură din cadrul UMF „Carol Davila” din Bucureşti care are rolul de a susţine activităţile de inovare în sănătate digital. CieH are rolul de a susţine dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor studenţilor şi medicilor în activităţile de inovare şi sănătate digitală în vederea creşterii competitivităţii şi adaptării la digitalizarea sistemelor de educaţie şi sănătate. CieH vizează dezvoltarea soluţiilor digitale şi inovative pentru sectorul medical pentru a deservi toţi actorii implicaţi în domeniul medical. CieH susţine transferul tehnologic al soluţiilor viabile, cât şi valorificarea şi diseminare a rezultatelor acestora.
 

Credit foto: CIeH