La începutul săptămânii viitoare se deschide primul centru de vaccinare din maşină (drive-through) din judeţul Cluj, anunţă Instituţia Prefectului. Un centrul asemănător se deschide sâmbătă, 24 aprilie, în Deva, şi există un proiect şi pentru Bucureşti.


Se va deschide curând primul centru de vaccinare drive-through din judeţ, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, se anunţă pe pagina oficială de Facebook a Instituţiei Prefectului – Judeţul Cluj.

„Acest centru va oferi maximă accesibilitate la vaccin”, menţionează reprezentanţii Prefecturii.

Mecanismul e simplu: doritorii vin cu maşina, coboară geamul, iar personalul autorizat face vaccinarea. Apoi, oamenii trebuie să mai staţioneze 15 minute, pentru a fi monitorizaţi în caz de eventuale reacţii adverse şi pentru a li se elibera adeverinţa de vaccinare. „Tot acest proces va fi conform legislaţiei în vigoare”, dă asigurări Prefectura.

Nu e nevoie de programare, dar este recomandat, pentru fluenţa procesului, ca cei ce vor să se vaccineze să descarce în prealabil documentele necesare de pe site-ul RO Vaccinare.

Reprezentanţii Prefecturii Cluj anunţă că, împreună cu administraţia locală, a început amenajarea efectivă a centrului, urmând ca acesta să fie operaţional de săptămâna viitoare.

„Dotările necesare funcţionării centrului de vaccinare, inclusiv resursa umană, racordarea la utilităţi şi toate amenajările necesare unei funcţionări în condiţii de securitate sanitară şi siguranţă pentru cetăţeni vor fi asigurate prin asumarea de responsabilităţi şi exercitarea de prerogative legale specifice, în cadrul unor acţiuni şi activităţi convenite de comun acord, de către instituţiile implicate”, se mai arată pe pagina de Facebook.

Sâmbătă, 24 aprilie, se va deschide un centru drive-through şi în Deva, în parcarea Centrului Comercial Shopping City Deva, anunţă Instituţia Prefectului – Hunedoara. Există un proiect asemănător şi pentru Bucureşti: centrul s-ar putea deschide în Piaţa Constituţiei, conform unui proiect de hotărâre care va fi supus votului pe 27 aprilie, în şedinţa Consilului General al Municipiului Bucureşti.


Psihiatru (2)