În câteva zile, românii se vor putea vaccina cu serul produs de AstraZeneca fără programare, se anunţă pe pagina oficială de Facebook a Platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – RO Vaccinare.


„Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) şi în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri şi instrucţiuni”, se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Anunţul începerii vaccinării fără programare se va face în câteva zile. În vederea imunizării, doritorilor li se dau câteva sfaturi: să verifice locurile disponibile pe harta interactivă existentă pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare şi să se prezinte la centrul de vaccinare cu un document de identitate. Şi, mai întâi de toate, să se asigure că nu au simptome asociate COVID-19.

Vaccinarea se va realiza în limita capacităţii centrului.


Alergologia