Din aceeași categorie
În acest sens, pe site-ul CNAS a fost publicat calendarul activităţilor aferente acestui proces, se arată într-un comunicat.
Într-o primă etapă, în perioada 13 iulie - 31 august 2021, vor fi colectate în format electronic propunerile de modificare a Contractului-cadru şi a normelor de aplicare ale acestuia. Pentru această etapă, CNAS a transmis invitaţii, pentru a contribui cu propuneri, către toţi actorii din sistem interesaţi să participe la elaborarea noului model de Contract-cadru: colegii, patronate, sindicate, asociaţii profesionale şi patronale şi asociaţii de pacienţi reprezentative la nivel naţional.
„Este important să alocăm mai mult timp pentru elaborarea următorului Contract-cadru, astfel încât să putem evalua cât mai bine reglementările pe care le va conţine acesta, necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de acordare a serviciilor în sistemul de sănătate. Împreună cu Ministerul Sănătăţii, ne-am propus un proces transparent de consultări şi negocieri, în care vocea fiecărui actor din sistem să fie auzită. Toate propunerile pe care le vom primi vor fi analizate şi centralizate, iar rezultatele analizei comune a Ministerului Sănătăţii şi a CNAS, precum şi minutele consultărilor şi negocierilor vor fi făcute publice”, a declarat preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe.
Conferinţă privind drepturile pacienţilor şi bolile rare în UE, la Oradea
Florentina Ionescu
La începutul lunii februarie va avea loc, la Oradea, o conferinţă pe tema drepturilor pacienţilor cu boli rare şi bolile rare în Uniunea Europeană.
...