Ca urmare a solicitărilor primite privind modul de realizare a notificării persoanelor aflate pe lista de aşteptare în vederea vaccinării, Grupul de comunicare al CNCAV vine cu lămuriri suplimentare.


Platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populaţie prioritară, stabilită prin Strategia de vaccinare, precum şi a ordinii de înscriere pe listele de aşteptare, arată Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de aşteptare este următoarea:

  • 75% - Populaţia cu grad ridicat de risc;
  • 25% - Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale;
  • Populaţia generală, în cazul în care rămân locuri neocupate.

„Referitor la notificarea persoanelor din etapa a III-a a Strategiei, platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de aşteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între subcategoriile III A, III B şi III C”, se precizează în document.

Astfel, la înscrierea pe lista de aşteptare, platforma asociază utilizatorului data şi ora efectuării rezervării.

O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de aşteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare va ocupa următoarea poziţie după persoanele deja înscrise.

„Este important de menţionat faptul că o persoană care anulează rezervarea şi apoi se înscrie din nou pe lista de aşteptare îşi pierde locul şi va fi aşezată la finalul listei”, se mai spune în comunicat.

După primirea notificării prin SMS şi e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică şi să selecteze data şi ora de vaccinare. La finalizarea cu succes a programării, aplicaţia generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor.

Potrivit cerinţelor CNCAV, listele de aşteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile. Numărul de înscrieri realizate pentru fiecare centru, numărul de locuri disponibile şi tipul vaccinului sunt afişate în interfaţa de tip hartă din platforma ROVACCINARE.

 

Pediatru