Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi, că urmează să fie înfiinţat un comitet interministerial privind combaterea infecţiilor din spitale.

„Pe transparenţă decizională, la Ministerul Sănătăţii există un act normativ pe care îl vom promova probabil peste două săptămâni, un comitet interministerial pentru combaterea infecţiilor asociate actului medical, pentru că este o problemă foarte gravă, o problemă de care suntem cu toţii responsabili. Acel comitet interministerial va avea sarcini concrete, precise, inclusiv în zona legată de dezinfectanţi”, a explicat Sorina Pintea în cadrul unei emisiuni TV.

Potrivit acesteia, nivelul raportat al infecţiilor spitaliceşti din România este de 1,4%, în vreme ce în Germania este de 8%.

„Noi avem o problemă în a recunoaşte, pentru că toată lumea are senzaţia că dacă recunoşti eşti pus la zid. Eu prefer să fiu pusă la zid pentru că recunosc, pentru că sunt nişte probleme, decât să fiu pusă la zid pentru că s-a întâmplat ceva. Acestea sunt lucruri care trebuie spuse public, pentru că în toate spitalele din această lume există infecţii, există probleme. În Germania există un spital dedicat pacienţilor cu infecţii intraspitaliceşti, un spital de terapie intensivă care tratează pacienţii cu infecţii intraspitaliceşti. Deci acest lucru se recunoaşte la nivel mondial”, a declarat Ministrul Sănătăţii.
 

Sursa: Agerpres