Johnson & Johnson a anunţat că va începe, în luna iulie, testarea pe subiecţi umani, din SUA şi Belgia a vaccinului împotriva noului coronavirus. Iniţial, compania anunţase că testele vor demara în septembrie.


Compania americană a explicat că a fost posibilă „accelerarea testelor clinic” graţie rezultatelor bune obţinute până acum de acest produs şi contactelor cu agenţiile de reglementare, se arată într-un comunicat de presă.

Pe parcursul acestor teste, vaccinul va fi administrat unui grup de 1.045 de adulţi sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, dar şi unor persoane de peste 65 de ani.

Johnson & Johnson a informat că se află în discuţii cu agenţiile de reglementare pentru a devansa următoarea fază de testări, pentru care nu are încă o dată stabilită.

Dacă vaccinul este sigur şi eficient, concernul american are drept obiectiv furnizarea a peste un miliard de doze în anul 2021.

În prezent, sunt în dezvoltare cel puţin 124 de vaccinuri împotriva COVID-19, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dintre care cel puţin zece sunt în fază de teste clinice.