La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală se deschide un compartiment de recuperare respiratorie post-COVID-19, a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.


Compartimentul de recuperare va avea 13 paturi, a mai precizat managerul Institutului, citat de Agerpres.  

„Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID”, a arătat Beatrice Mahler.

Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie, după perioada acută de boală, de suport medical care constă din medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID, a mai spus managerul.

Ea a adăugat că programele de reabilitare cresc calitatea vieţii pacienţilor, ameliorează oboseala cronică specifică, dar şi recuperarea funcţională a musculaturii respiratorii intens epuizate ca urmare a insuficienţei prezente în formele severe şi critice de boală.

Tot, luni, redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi îngrijiri paliative. „Practic, de azi, Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» va avea 50 paturi COVID, 8 paturi suspecţi COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie”, a anunţat Beatrice Mahler.

 

ORL