Un nou titlu editorial MedicHub Media este la dispoziţia profesioniştilor din sănătate: „Compendiu de medicina adicţiei”, un ghid practic pentru medici de diverse specialităţi, rezidenţi, dar şi studenţi interesaţi de asistenţa persoanelor cu probleme legate de utilizarea unor substanţe sau cu adicţii comportamentale. Detalii despre capitolele lucrării, dar şi despre modalitatea în care poate fi achiziţionată cartea găsiţi în cuprinsul articolului de mai jos.


Coordonat de dr. Ovidiu Alexinschi, prof. dr. Doina Cosman şi dr. Eugen Hriscu, Compendiul de medicina adicţiei oferă o viziune modernă despre medicina adicţiei, cu elemente precise de evaluare, diagnostic, tratament, dar şi cu noi opţiuni terapeutice în acest domeniu atât de actual, cu implicaţii profunde asupra asistenţei complexe din practica medicală.

„Adicţiile, cunoscute şi ca tulburări cauzate de utilizarea substanţelor, sunt în realitate boli care afectează creierul şi determină modificări de comportament. Termenul boală are conotaţii peiorative şi este stigmatizant, motive pentru care se recomandă a fi evitat în psihiatrie. L-am folosit în mod intenţionat pentru a sublinia severitatea adicţilor şi necesitatea abordării medicale a acestor cazuri cu cea mai mare seriozitate”, spune, la începutul lucrării, prof. dr. Cristinel Ştefănescu.

Compendiul de medicina adicţiei beneficiază de contribuţia a 35 de autori cu expertiză şi cunoştinţe relevante în domeniu, sintetizând unitar ceea ce este esenţial pentru practician în acordarea asistenţei multidimensionale a persoanelor cu probleme legate de utilizarea substanţelor psihoactive sau cu adicţii comportamentale.


În cuprinsul cărţii se regăsesc 17 capitole, după cum urmează:

INTRODUCERE ÎN MEDICINA ADICŢIILOR

ELEMENTE DE NEUROBIOLOGIE A ADICŢIILOR

TULBURĂRI LEGATE DE CONSUMUL DE ALCOOL

TULBURARI PSIHICE LEGATE DE NICOTINĂ

TULBURĂRI LEGATE DE UTILIZAREA CANABISULUI

TULBURĂRI LEGATE DE UTILIZAREA DE OPIOIZI

SUBSTANŢELE STIMULANTE ŞI COCAINA

TULBURĂRI LEGATE DE CONSUMUL DE SUBSTANŢE PSIHOACTIVE NOI

SUBSTANŢE PSIHEDELICE ŞI DISOCIATIVE

TULBURĂRI PSIHICE LEGATE DE UTILIZAREA ENZODIAZEPINELOR

DIAGNOSTICUL DUAL ÎN ADICŢII

ADICŢII COMPORTAMENTALE

TULBURĂRILE DE JOC PATOLOGIC

FARMACOTERAPIA ADICŢIILOR

PSIHOTERAPIA ÎN TRATAREA ADICŢIILOR

ADICŢIILE – INTERFERENŢE MEDICO-LEGALE

ETICA ÎN MEDICINA ADICŢIEI


Compendiul poate fi comandat pe www.medichub.ro, urmând ca acesta să fie livrat, prin curier, la adresa indicată în formular, în termen de 5 - 7 zile lucrătoare de la plasarea comenzii.


Preţul cărţii este 150 de lei şi include TVA şi taxa de transport.


„Susţin o abordare medicală cu mare seriozitate a acestei problematici (n.r. adicţiile), alături de necesitatea acestui compendiu în biblioteca fiecărui profesionist din domeniul psihiatriei, al medicinei de familie, medicinei legale, psihologiei, psihoterapiei şi din alte profesiuni asociate cu starea de sănătate a populaţiei”, îşi încheie expunerea prof. dr. Cristinel Ştefănescu.


Comandă Compediul de medicina adicţiei în doi paşi simpli:

  1. Completează formularul de livrare disponibil AICI.
  2. Efectuează plata: după completarea cu succes a formularului de livrare, vor apărea informaţiile despre metodele de plată.


Sunt disponibile două metode de plată:

A. Plată online securizată, cu cardul, prin PayU

   *Link-ul de plată cu cardul apare în fereastra care confirmă completarea cu succes a formularului. Dacă ai ales plata prin PayU, intră pe link-ul indicat în formularul de livrare şi completează datele pentru finalizarea plăţii.

   *Nu uita să completezi câmpurile de la rubrica „Date facturare” având grijă să alegi persoană fizică sau juridică şi să completezi datele necesare pentru elibererea facturii. În cazul facturării pe firmă/organizaţie trebuie apasat pe butonul „click pentru persoana juridică”, astfel încât să apară câmpurile corespunzătoare.


B. Plată prin transfer bancar folosind coordonatele:

Banca Comercială Română, Sucursala 13 Septembrie, Sector 5, Bucureşti

Cont: RO73RNCB0617140595120003

CUI: RO16136719

Reg. Comerţului: J40/11/2016

SWIFT: RNCBROBU


DESPRE EDITORII COORDONATORI

Ovidiu Alexinschi

Medic primar psihiatru, doctor în medicină, Institutul de Psihiatrie „Socola”, Iaşi; Coordonator Clinica No addict, Iaşi; Preşedinte al Bridging Eastern and Western Psychiatry Romania


Doina Cosman

Profesor dr., Disciplina de Psihologie Medicală-Psihiatrie, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca, Departamentul de Neuroştiinţe, Preşedinte Alianţa Română de Prevenţie a Sinuciderii


Eugen Hriscu

Medic psihiatru şi psihoterapeut, formator, director medical Clinica Atelier Psy, Bucureşti

COMANDĂ COMPENDIUL DE MEDICINA ADICŢIEI AICI!


Psihiatru (2)