Al 48-lea Congres al Societăţii Române de Neurochirurgie şi cea de-a 27-a ediţie a Cursului Francez în Neurochirurgie au debutat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.


Evenimentul reuneşte nume de referinţă în domeniul neurochirurgiei şi al neuroştiinţelor din ţară şi străinătate, informează Agerpres.

„Este un lucru deosebit pentru Universitate să găzduiască un congres de o asemenea amploare. Este un congres cu tradiţie, are consecvenţă, consistenţă şi perspectivă. Aţi reuşit să faceţi ca această specialitate medicală, rezervată până de curând anumitor centre universitare, să fie mai accesibilă pacienţilor şi mi se pare un lucru foarte important, pentru că astăzi există în multe centre neurochirurgi care operează foarte bine. Nu este deloc o diluare a specialităţii, ci o este un lucru normal şi natural, care vine ca urmare a unei activităţi de formare şi coordonare bine pusă la punct la nivel de societate”, a declarat rectorul UMFST Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, în deschiderea evenimentului.

Potrivit conducerii UMFST Târgu Mureş, Congresul Societăţii Române de Neurochirurgie îşi propune să asocieze tradiţia bogată în această specialitate medicală cu modernitatea, ţinând cont de progresul medicinei şi al tehnologiei medicale.

Preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie, conf. univ. dr. Horia Pleş, a arătat că tema evenimentului ştiinţific va acoperi întreg spectrul patologiei neurochirurgicale, la Târgu Mureş fiind prezentate cele mai noi concepte şi tendinţe în acest domeniu.

Evenimentul de la Târgu Mureş reprezintă o bună ocazie pentru specialişti de a-şi împărtăşi experienţele, de a genera idei noi, pentru dezvoltarea de noi colaborări şi de încurajare în promovarea proiectelor de cercetare în domeniul medical

La deschiderea festivă au mai participat prof. univ. dr. Adrian Bălaşa, preşedintele Congresului, profesor universitar doctor Lukas Rasulic de la Asociaţia Europeană a Societăţilor de Neurochirurgie şi prof. univ. dr. Ştefan Ioan Florian de la Federaţia Mondială de Neurochirurgie.





Medic