Planul pentru sănătate mintală este finalizat, a anunţat Carmen Orban, consilierul de stat în Cancelaria prim-ministrului, în cadrul unei dezbateri.


„Planul pentru sănătate mintală a plecat de la noi, este finalizat. Acum rămâne să vedem memorandumul trimis de către domnul ministrul al Sănătăţii, care l-a primit pe masă terminat, finalizat. Să vină să se întoarcă pentru hotărârea de Guvern. (...) Au lucrat alături de noi la Guvern, pe lângă Administraţia Prezidenţială, toate ministerele, toate penitenciarele, (...) de la asociaţii de pacienţi până la societăţi profesionale, până la Poliţie, Procuratură, IML. În sfârşit, putem să declarăm public că el este gata şi sperăm să fie o bilă verde pentru România”, a afirmat Carmen Orban, citată de Agerpres.

Potrivit consilierului de stat, lipsa de bani se simte „din ce în ce mai acut”, deşi bugetul alocat pentru Sănătate creşte.

În opinia ei, sistemul de sănătate trebuie resetat.

„Eu cred că trebuie şi a venit un moment de bilanţ în care sistemul de sănătate trebuie resetat, trebuie resetată inclusiv Casa Naţională de Asigurări şi trebuie regândită finanţarea sistemului de sănătate”, a adăugat Carmen Orban.

 

 

Psihiatru (2)