Asociaţia ARNIS a finalizat implementarea platformei online, de digitalizare a comunicării în neonatologie, în colaborare cu Secţia Neonatologie 1 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca


Asociaţia Română pentru Nou-născuţii Îndelung Spitalizaţi – ARNIS a încheiat proiectul „SUS-TIN – Creştem (SUS) calitatea serviciilor medicale-sociale în Terapie Intensivă Neonatală (TIN), iar beneficiarii devin ulterior donatori (SUSŢIN)”, în colaborare cu Secţia Neonatologie 1 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca şi cu sprijin financiar acordat de Active Citizens Fund România, se arată într-un comunicat.

În cele 10 luni de funcţionare (mai 2023 - februarie 2024) platforma a contabilizat peste 310 utilizatori, beneficiari direcţi. Dintre aceştia peste 140 sunt viitori părinţi sau părinţi cu bebeluş născut la termen. Peste 135 de părinţi cu bebeluşi în terapie intensivă neonatală au beneficiat de serviciile oferite gratuit de platformă, iar peste 30 de cadre medicale din spitalul partener sprijină părinţii online.

Au fost accesate peste 240 de ore de materiale video educative, iar prin prisma obiectivului de creştere a capacităţilor ARNIS, asociaţia a cooptat peste 863 de donatori recurenţi şi un total de peste 103.779 lei în donaţii începând cu luna ianuarie 2023.

Platforma va continua să ofere servicii gratuite părinţilor, şi după încheierea finanţării oferite prin programul Active Citizens Fund România, finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Funcţionarea platformei va fi asigurată pentru o perioadă de cinci ani. ARNIS va asigura mentenanţa şi suportul din fonduri proprii, provenite din donaţii recurente ale persoanelor fizice, dar şi prin spirijinul partenerului de proiect în furnizarea serviciilor de internet.

Scopul Platformei de digitalizare SUS-TIN a fost să faciliteze comunicarea şi creşterea calităţii serviciilor medicale şi sociale acordate nou-născuţilor, prin comunicarea părinte-copil, educare şi informare a părinţilor, dar şi dezvoltarea sustenabilităţii şi capacităţii de fundraising a ARNIS.





Ginecologia (1)