Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) a lansat piesa de teatru „DA”, inspirată din poveştile unor pacienţi cu dermatită atopică. Evenimentul reprezintă un demers de popularizare a experienţei prin care trec copiii, adolescenţii şi tinerii cu această afecţiune.


Deşi pentru mulţi pare o boală banală, suferinţa pacienţilor poate fi considerabilă. Aceştia de multe ori nu pot să doarmă noaptea, nu pot purta anumite ţesături, le e teamă să afle colegii etc.

Potrivit unui comunicat COPAC, preluat de Agerpres, piesa de teatru se va juca în liceele bucureştene „Miguel de Cervantes”, „Jean Monet” şi „Gheorghe Lazăr”.

Piesa a fost înregistrată şi va fi postată pe Youtube, pentru a ajunge la cât mai multe persoane.

Interviurile, scenariul şi punerea în scenă au fost realizate de compania Active Works, formată din actori profesionişti, care foloseşte exerciţii şi tehnici din actorie pentru a ajuta oameni, grupuri şi organizaţii să înveţe experimentând.

Piesa de teatru face parte dintr-un proiect COPAC, implementat în urma câştigării unui grant internaţional. Proiectul este unul dintre cele cinci câştigătoare din întreaga lume, în cadrul competiţiei globale „Agents of chance”, înfiinţată de companiile Sanofi şi Regeneron.




Alergologia