Israelul propune o a treia doză de vaccin ARNm, la adulţii al căror sistem imunitar e slăbit – şi are în vedere măsuri asemănătoare şi pentru restul populaţiei.


Propagarea rapidă a variantei Delta a coronavirusului în Israel şi creşterea numărului de infectări zilnice îngrijorează autorităţile, care iau în considerare administrarea unei a treia doze de ser adulţilor imunocompromişi. Un nou lot de vaccinuri de la Pfizer va ajunge în ţară pe 1 august, în loc de septembrie, a anunţat premierul Naftali Bennett, citat de The Jerusalem Post.

Toate stocurile actuale de vaccin ale Israelului vor expira pe data de 31 iulie, ceea ce i-ar împiedica pe tinerii sub 18 ani să se imunizeze. Dar, graţie noului acord cu Pfizer, de furnizare a serurilor, campania de vaccinare va continua, neîntreruptă.

Ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a declarat că adulţii al căror sistem imunitar e slăbit şi care au primit deja două doze de vaccin ar putea primi cât de curând o treia doză. Medicii vor stabili ce persoane sunt eligibile.

 

Alergologia