Din cauza perioadei de concedii, numărul donatorilor a scăzut drastic la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea. În ultimele săptămâni, sub 10 donatori de sânge pe zi s-au prezentat la Centrul de Transfuzie, necesarul minim fiind de 30 de donatori pe zi.

„La Centrul de Transfuzie ne confruntăm, în ultima perioadă, cu o criză acută de donatori de sânge. Câteva zile la rând am avut până în 10 donatori de sânge pe zi, un număr insuficient pentru a face faţă solicitărilor care vin din spitalele din judeţ. E vară, e perioada de concedii şi acest lucru se resimte în numărul de persoane care vin să doneze sânge", a declarat purtătorul de cuvânt al CTS Vrancea, Georgiana Crăciun.

Campanie anterioară: Donare la fabrica de confecţii din Focşani

„Până acum două săptămâni am suplimentat stocurile de sânge cu o campanie de donare a angajaţilor unei fabrici de confecţii. Am fost atât aici la Focşani, cât şi la Tecuci, unde fabrica are punct de lucru. Au donat circa 300 de angajaţi, deşi au fost mai mulţi cei care şi-au manifestat disponibilitatea, însă nu au îndeplinit condiţiile pentru donare. Am găsit un sprijin foarte mare în această colaborare, pe care sperăm să o continuăm şi pe viitor", a explicat purtătorul de cuvânt al CTS Vrancea.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Focşani a încercat diferite metode inedite de motivare a donatorilor. Anul acesta, de Ziua Îndrăgostiţilor, a pus la bătaie o cină festivă, premiu pentru unul din cuplurile care au ales să doneze în data de 14 februarie.

 

Sursă: Agerpres