Crucea Roşie Română îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situaţiei din Ucraina, care are consecinţe devastatoare asupra populaţiei civile. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care şi-au părăsit ţara, Crucea Roşie Română lansează apelul „Umanitatea nu are graniţe”.


Donaţiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roşii Române sau direct, în conturile campaniei deschise la BRD Agenţia Piaţa Romană:

  • RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)
  • RO12BRDE410SV31714694100  (Euro)
  • RO88BRDE410SV36413794100 (USD)

 „În această perioadă de tensiune şi nelinişte, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populaţia civilă care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinşi în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniţi şi protejaţi. Crucea Roşie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autorităţile naţionale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie. Este momentul să ne implicăm şi să fim solidari cu poporul ucrainean”, a declarat Ioan – Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

Conform HG 557 din 2016, Crucea Roşie Română, este o organizaţie umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile şi hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea şi distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii şi distribuţiei ajutoarelor umanitare de urgenţă.

În completarea acestor activităţi, Crucea Roşie Română oferă sprijin uman si logistic în spatiile de cazare puse la dispoziţie de autorităţile statului, în punctele de triaj, acordă prim ajutor de bază, suport psihosocial şi serviciu de restabilire a legăturilor de familie.

Sursă foto: Centrul Media - Crucea Roşie Română

 

Pediatru