În perioada 2-4 noiembrie 2023, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova (Corp B, Bdv. 1 Mai, Nr 66), va avea loc ediţia a treia a cursului de ecografie în reumatologie „Rheumaultrasound. Hands-on Sonography Course – Deep US Anatomy learning”, cel mai important eveniment didactic de acest fel din România.


Deschiderea oficială va avea loc pe 2 noiembrie, de la ora 14.15, în Aula Magna. La eveniment vor participa reputaţi specialişti din Italia, Spania, Croaţia, Serbia, Bulgaria, precum şi cele mai mari centre universitare medicale din România, se arată într-un comunicat.

Cursul de Ecografie musculoscheletală, centrat pe înţelegerea anatomiei structurilor aparatului locomotor (articulaţii, tendoane, enteze etc.) şi a nervilor periferici principali, va permite identificarea aspectului normal şi a patologiei membrelor superioare şi inferioare (vor fi evaluate regiunile importante, ca de ex. umăr, cot, mâna, şold, genunchi, gleznă şi picior).

În ultimii ani, ecografia a apărut ca o componentă esenţială în practica clinică reumatologică, ceea ce a condus la o cerere tot mai mare de educaţie şi formare în domeniu, la toate nivelurile de expertiză.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova în parteneriat cu International Society for Ultrasound in Rheumatology, Societatea Română de Reumatologie şi Centrul de Artrită Precoce Craiova.





Medic