Primul centru de testare COVID-19 de tip drive-thru s-a deschis în parcarea celui mai mare complex comercial din municipiul Deva, el urmând să funcţioneze în paralel cu centrul de vaccinare inaugurat anul trecut.


Centrul va funcţiona zilnic între orele 10.00-19.00, informează Agerpres. Testarea este gratuită şi nu e nevoie de programare.

Se fac teste rapide antigen. Rezultatele sunt încărcate în platforma naţională Corona Forms. Echipele medicale de testare îi vor informa pe solicitanţi despre paşii care trebuie urmaţi în cazul unui rezultat pozitiv.

„Persoana simptomatică se prezintă, în maşină, la centrul de testare. Se prezintă cartea de identitate şi completează un formular specific. Se face testarea, se aşteaptă 10-15 minute, şi apoi află, pe loc, rezultatul acesteia. (...) Dacă persoana testată este negativă, dar prezintă simptomele bolii, atunci se face şi recoltarea RT-PCR”, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

El a arătat că prin testarea din maşină se urmăreşte reducerea deplasării persoanelor bolnave spre un centru de evaluare sau altul. În plus, centrul vine şi în sprijinul Ambulanţei sau al medicilor de familie, care sunt suprasolicitaţi să facă testări.

 

Ginecologia (1)