Consiliul Concurenţei a aprobat cumpărarea grupului A&D Pharma de către compania cehă Penta Investments, cea mai mare tranzacţie din 2017 de pe piaţa farma.

„Vom continua să investim în piaţă în retail, în inovaţie, ne vom extinde businessul în piaţă, acesta este începutul. Preluarea A&D Pharma este un moment important pentru prezenţa Dr. Max pe piaţa românească. Dr. Max devine unul dintre cei mai importanţi jucători din Europa, deţinând poziţia de lider pe majoritatea pieţelor pe care este prezent (Cehia, Slovacia, România, Polonia, Serbia şi Italia). Vom consolida operaţiunile A&D Pharma”, a spus Leonardo Ferrandino, CEO al companiei Dr. Max.

Cehii de la Penta Investments preiau, astfel, lanţurile de farmacii Sensiblu şi Punkt, distribuitorul de medicamente Mediplus şi divizia A&D Pharma Marketing & Sales.

„Cu viziune şi abnegaţie am reuşit să construim o afacere de succes în ultimii 23 de ani. Am asigurat acum un viitor mai amplu, internaţional, pentru A&D şi angajaţii noştri, prin integrarea în grupul Dr. Max. Vom lucra împreună să maximizăm această oportunitate de a crea valoare pentru pacienţi, medici şi angajaţi”, a declarat Robert Popescu, CEO A&D Pharma.

Dr. Max a intrat pe piaţa din România în iunie 2017, prin achiziţia lanţului Arta, care deţinea 31 de farmacii. Prin noua tranzacţie, Dr. Max va deveni unul dintre principalii actori de pe piaţa românească cu un număr total de 613 farmacii.

Prin această tranzacţie, Dr. Max va opera peste 2.000 de farmacii în Europa Centrală şi de Est, cu vânzări totale de peste 2,3 miliarde de euro şi peste 12.000 de angajaţi în Europa.

Dr. Max este deţinut de Penta Investments, un grup de investiţii privat cu o strategie pe termen lung în principal în Europa Centrală şi de Est, ce deţine active în domenii precum sănătate, servicii financiare, producţie, apărare, retail, dezvoltare imobiliară şi mass-media. 

 

Sursa: Ziarul Financiar