Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) vor colabora, pentru a pregăti elevii din Bucureşti în folosirea tehnicilor de acordare a primului ajutor. Colaborarea vizează şi perfecţionarea pregătirii profesionale continue a personalului medical din cadrul reţelei de medicină şcolară.


DSU şi ASSMB au încheiat un protocol de colaborare, valabil pentru o perioadă de 5 ani, care vizează creşterea nivelului de pregătire al elevilor cu privire la modul de comportare şi acţiune în cazul situaţiilor de urgenţă, în special al celor determinate de urgenţe medicale, se arată pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Se urmăreşte şi perfecţionarea pregătirii profesionale continue a personalului medical prin susţinerea, de către specialiştii în medicină de urgenţă ai DSU, a unor sesiuni de instruire a medicilor şi asistenţilor din cadrul reţelei de medicină şcolară a ASSMB.

La ceremonia de semnare, din partea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti au participat directorul general, Cristian Plută, şi directorul general adjunct, Oana Sivache, iar din din partea DSU, documentul a fost semnat de şeful instituţiei, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va asigura personalul specializat în acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă care, prin susţinerea unor demonstraţii şi instruiri teoretice şi practice, precum şi prin material documentar şi suport de specialitate.

În perspectivă, se are în vedere extinderea colaborării şi în ceea ce priveşte perfecţionarea pregătirii personalului din cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, pe linia reacţiei în cazul situaţiilor de urgenţă şi creşterii siguranţei pacienţilor.

Sursă foto: Facebook Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

 




Pediatru