O erupţie cutanată, o înroşire a pielii pe diverse porţiuni, poate fi uneori singurul simptom al persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, arată un nou studiu al cercetătorilor de la King’s College London. Până acum, simptomele cunoscute erau tusea, febra sau pierderea mirosului.


Medicii au observat că există trei tipuri de erupţii cutanate, ceea ce i-a determinat pe cei care au realizat studiul să concluzioneze că erupţiile cutanate pot fi un simptom cheie al COVID-19, potrivit sky.com.

Studiul, care a fost publicat online, s-a bazat pe datele de la cei 336.000 de utilizatori din Marea Britanie ai aplicaţiei COVID Symptom Study. Analizând aceste date, cercetătorii au descoperit că 8,8% dintre persoanele care au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2 au avut ca simptom o erupţie cutanată, comparativ cu 5,4% dintre cei care au fost testaţi negativ.

Cercetarea mai arată că erupţii cutanate au fost observate la alţi 8,2% dintre utilizatorii aplicaţiei care nu au făcut un test de coronavirus, dar au raportat cele trei simptome COVID-19: tuse, febră sau pierderea mirosului.