Compania Facebook Inc., care a fost criticată de către legislatori şi cercetători pentru că permite, pe platformele sale, răspândirea informaţiilor false, a declarat luni, 15 martie, că a început să eticheteze postările în care se discută despre siguranţa vaccinărilor şi că, în curând, va eticheta toate postările despre vaccinuri.


Compania de social media a anunţat, pe blogul său, că va lansa, în SUA, un instrument pentru a da oamenilor informaţii despre locurile unde se pot vaccina şi că va adăuga o secţiune destinată informării despre COVID pe Instagram, arată Reuters.

Măsurile sunt luate în condiţiile în care falsele afirmaţii şi teoriile conspiraţiei au proliferat pe reţelele sociale, în timpul pandemiei. Facebook şi Instagram şi-au înăsprit politicile, dar grupuri, pagini sau indivizi continuă să răspândească informaţii false despre vaccinare.

Într-un interviu, un reprezentant al companiei a spus că Facebook, Inc. ia afirmaţiile false foarte în serios, dar a invocat o „zonă gri imensă”, formată din persoane care  îşi exprimă de fapt îngrijorarea şi îndoielile. Acestea ar putea fi contracarate prin informaţii din partea unor surse cu autoritate, din partea unor experţi din sănătate, prin conversaţii care pot fi de folos.

Compania a spus că etichetează postările Facebook şi Instagram care dezbat vaccinarea, cu texte prin care se menţionează că vaccinurile trec prin teste de eficacitate şi siguranţă înainte de a fi aprobate.

Pe blog se mai spune că, din februarie, de când şi-a extins lista neagră de afirmaţii false despre coronavirus şi vaccinare, compania a eliminat, suplimentar, 2 milioane de postări de pe platformele sale.


Pediatru