Indivior PLC a anunţat că Agenţia americană a medicamentului, FDA, a aprobat spray-ul nazal dezvoltat de această companie farmaceutică pentru tratamentul de urgenţă al supradozei de opioide.


Indivior PLC e o companie farmaceutică cu sediul în statul american Virginia. Spray-ul nazal dezvoltat de companie şi denumit OPVEE a fost aprobat pentru adulţii şi pacienţii de peste 12 ani, pentru a contracara supradozele induse de opioidele naturale sau sintetice, informează zonebourse.com.

Spray-ul respectiv conţine nalmefen, un antagonist al receptorilor opioidici din creier care permite „o inversiune rapidă şi de lungă durată a detresei respiratorii indusă de opioide”. Detresa respiratorie este principala cauză a decesului prin supradoză.

„Aprobarea OPVEE de către FDA reprezintă un pas înainte semnificativ în dezvoltarea de noi opţiuni terapeutice, pentru a face faţă erei actuale de supradoze (...) provocate de substanţe sintetice cu acţiune puternică, precum fentanyl”, a declarat directorul executiv al companiei, Mark Crossley. El a adăugat că acest nou medicament de urgenţă va salva vieţi.

 




ORL