Siemens Healthineers anunţă aprobarea Agenţiei americane pentru medicamente (FDA) a syngo Virtual Cockpit, o platformă privată de comunicare securizată pentru vizualizarea şi achiziţia imaginilor şi colaborarea în timp real între profesioniştii din domeniul sănătăţii de la mai multe unităţi medicale.


Software-ul le permite utilizatorilor să se conecteze la scanere de tomografie computerizată (CT), rezonanţă magnetică (RM), tomografie cu emisie de pozitroni (PET), CT cu emisie de fotoni individuali (SPECT), PET/CT, SPECT/CT şi PET/RM produse de Siemens Healthineers dar şi de alţi furnizori de echipamente, indiferent de locaţie. Este primul şi singurul software de scanare de la distanţă universal (care acceptă echipamente de la mai mulţi furnizori) ce primeşte aprobarea FDA ca produs medical. Tehnologia este deja disponibilă şi funcţională şi în România, în segmentul privat, se arată într-un comunicat.

Cu syngo Virtual Cockpit, tehnicienii radiologi pot utiliza funcţionalităţile audio, video şi chat în timp real pentru a efectua scanări sau pentru a oferi asistenţă pentru până la trei scanere diferite aflate la distanţă, simultan. Prin detaşarea tehnicienilor la mai multe locaţii în acest mod, furnizorii de servicii medicale pot compensa deficitul curent de tehnicieni, precum şi standardiza îngrijirea, pentru a obţine o consecvenţă a diagnosticării la nivelul întregului sistem de sănătate. Această standardizare poate duce la o diagnosticare mai exactă a pacienţilor.

Pe lângă facilitarea scanării în afara unităţii şi asistenţei de scanare, tehnologia poate fi utilizată pentru realizarea de instruiri ale personalului la locul de muncă, în unităţi aflate la distanţă. De asemenea, prin creşterea disponibilităţii locale a imagisticii avansate, poate genera beneficii pentru pacienţii din suburbii şi din zonele rurale care altfel ar fi nevoiţi să călătorească pe distanţe lungi pentru scanări mai complexe.






Pediatru