Agenţia americană a medicamentului (FDA) a decis să amâne autorizarea, pentru adolescenţi, a vaccinului anti-COVID dezvoltat de Moderna, fiindcă vrea să analizeze mai bine riscurile de miocardită.


Agenţia americană a medicamentului (FDA) a informat Moderna că are nevoie „de un interval de timp suplimentar pentru a evalua recentele analize internaţionale privind riscul de miocardită după vaccinare”, se precizează într-un comunicat Moderna, preluat de AFP şi de Agerpres.

Examinarea datelor privind recomandarea serului respectiv pentru tinerii din grupa de vârstă 12-17 ani ar putea să dureze până în ianuarie 2022, a precizat compania americană.

Riscul de inflamaţie a miocardului a fost observat în cazul vaccinări anti-COVID cu seruri pe bază de ARNm, inclusiv cu serul dezvoltat de Moderna, în special în rândul tinerilor de sex masculin.

Totuşi, cazurile de miocardită sunt „rare şi în general benigne”, arată Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de alianţa Pfizer-BioNTech a fost autorizat recent în SUA, cu doză redusă, la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani.

 

Pediatru