Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS întrunit în sesiune extraordinară a analizat nivelul de nemulţumire al salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială şi problemele cu care se confruntă cele două sisteme la începutul acestui an.


Consiliul a hotărât declanşarea tuturor formelor de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector, în situaţia în care Guvernul nu va manifesta deschiderea necesară pentru soluţionarea cu celeritate a revendicărilor, se arată într-un comunicat.

Acţiunile de protest vor fi organizate şi desfăşurate gradual, în baza şi conform noii legi a dialogului social, până la soluţionarea revendicărilor şi la îmbunătăţirea semnificativă a situaţiei membrilor de sindicat, se mai subliniază.

Revendicările Federaţiei SANITAS sunt:

  • Creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială cu un procent de minim 15%, pentru acoperirea inflaţiei.
  • Declanşarea, de urgenţă, a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.
Sursă foto: Facebook





Alergologia