Federaţia „Solidaritatea Sanitară” continuă protestele, pentru că Guvernul îşi menţine intenţia de creştere a salariilor de bază ale angajaţilor din sănătate cu doar 15% şi refuză să negocieze.


Deşi Guvernul prezintă măsura drept o creştere salarială, aceasta nu reprezintă o creştere a puterii de cumpărare a veniturilor salariale ale angajaţilor din sănătate, ci doar o acoperire parţială a inflaţiei, departe de nivelul acesteia din ultimii ani, se arată într-un comunicat al Federaţiei.

De aceea, protestele Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” continuă joi, 22 februarie, cu participarea a 300 de membri, după următorul program: pichetarea Ministerului Sănătăţii, între orele 12.00 – 13.30; pichetarea Ministerului Muncii, între orele 13.30 – 15.00.

Pichetările vor continua pe 29 februarie cu „protestul din pauza de masă” - ultimul protest în stradă dinaintea grevei generale. Mitingul naţional al angajaţilor din sănătate se va desfăşura în Piaţa Victoriei, de Ziua naţională a personalului medical, pe 11 martie.






Ginecologia (1)