Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) continuă seria acţiunilor de avertizare, prealabile grevei generale, cu două acţiuni de protest care se vor desfăşura pe data de 8 februarie.


În intervalul orar 12.00 - 14.00, cel puţin 300 de membri ai Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din toată ţara vor picheta Ministerul Sănătăţii, iar între prele 14.00 - 15.00, circa 250 de membri vor protesta în faţa Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, se arată într-un comunicat.

Motivul protestelor îl constituie susţinerea setului de revendicări comune, convenite de cele două federaţii reprezentative.

Nemulţumirea membrilor Federaţiei este accentuată de atitudinea Guvernului la negocierea din data de 5 februarie, se subliniază: „În cadrul acelei întâlniri reprezentanţii FSSR au constatat că oferta Guvernului nu doar că este insuficientă raportat la aşteptările legitime ale angajaţilor din sănătate (exprimate prin revendicări), ci şi lipsită de onestitate. Astfel, deşi anterior Guvernul a anunţat public intenţia unei creşteri cu 20% (pentru întreg anul 2024) a anvelopei salariale/fondului de salarii (care ar însemna, în medie, o creştere cu 20% a veniturilor salariale), la întâlnirea din 5 februarie ne-au comunicat că «s-au înţeles» să crească doar salariile de bază cu 20% (care înseamnă că angajaţii din sănătate vor beneficia, în medie, de o creştere cu doar 13,9% a veniturilor salariale), refuzând aplicarea creşterilor asupra tuturor drepturilor salariale”, se precizează în comunicat.

De aceea, sindicaliştii vor continua programul de proteste, aşa cum a fost stabilit.

Sursă foto: Facebook Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România





Pediatru