Miercuri, 15 iunie, ora 18.00, la Teatrul Elisabeta din Capitală, Fundaţia Crucea Alb-Galbenă aniversează 25 de ani de activitate, în cadrul Galei „De 25 de ani – Eroii din umbră!”. Evenimentul beneficiază de participarea extraordinară a unor artişti care au susţinut şi vor susţine misiunea Fundaţiei: Tania Popa, Alexandra Velniciuc, Mihai Călin, Victor Bucur, Cătălin Crişan şi Ailyn Cadir.


„De 25 de ani stăm în umbra celor care au nevoie de îngrijire, ne dedicăm sufletul şi mintea, priceperea profesională şi timpul pentru ca cei care au nevoie să beneficieze de sprijinul nostru. Am fost prima entitate autorizată pentu îngrijiri medicale la domiciliu, iar această responsabilitate ne-am asumat-o cu daruire şi încredere. Azi aniversăm 25 de ani dar gândul nostru este la următorii 25 de ani, la următorii zeci de mii de oameni care ne primesc în casele lor şi ne donează speranţa lor de însănătoşire dar şi singurătatea şi tristeţea lor. Alături de noi sunt sute de alţi eroi cărora le mulţumim”, a spus Măriuca Ivan, preşedintele Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă, citată într-un comunicat.

În cei 25 de ani de existenţă, Fundaţia – cu o echipă formată din medici, asistenţi medicali, psihologi, asistenţi sociali şi îngrijitori – a acordat asistenţă pentru mai mult de 30.000 de pacienţi, în mare parte vârstnici, şi a dezvoltat zeci de proiecte, în parteneriat cu autorităţile, cu societatea civilă sau din fonduri europene.

Graţie acestora, Fundaţia Crucea Alb-Galbenă a reuşit să dezvolte Primul Centru Pilot de Îngrijiri Integrate la Domiciliu cu suport de Teleasistenţă şi Teleurgenţă, împreună cu partenerii săi ADAM şi TAG. Proiectul Butonul Roşu pune la dispoziţia pacienţilor câte un dispozitiv format dintr-un telefon mobil şi o brăţară de silicon prevăzută cu un buton de urgenţă. Prin apăsarea butonului, se activează difuzorul telefonului, iar beneficiarul intră în contact cu dispeceratul. În acel moment se va alerta un echipaj al Crucii Alb-Galbene, o rudă (vecin) sau 112, în caz de urgenţă. Dispeceratul Fundaţiei pentru Butonul Roşu funcţionează 7 zile din 7, 24 de ore din 24.

„Nu e uşor să duci povara neputinţei oamenilor în casele cărora intrăm, dar sprijinul permanent al celor care au înţeles că e nevoie de susţinere financiară pentru un astfel de demers este imens şi ne responsabilizează”, a subliniat Măriuca Ivan.

Cei care doresc să ajute vârstnicii singuri pot face donaţii în contul BCR al Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă România, IBAN RO76 RNCB 0071 0114 3379 0001.

 

 

Medic