Germania a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele care nu sunt vaccinate anti-COVID, restricţionându-le accesul la magazinele neesenţiale, restaurante, centre de cultură sau de agrement. Un proiect privind vaccinarea obligatorie va fi înaintat parlamentului.


Aceste noi măsuri au fost luate în urma unei reuniuni între cancelarul în exerciţiu, Angela Merkel, succesorul său, Olaf Scholz, şi liderii celor 16 landuri ale ţării. Ei au confirmat, de asemenea, că un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie, pe care Scholz şi Merkel îl susţin, va fi înaintat parlamentului pentru a intra în vigoare în februarie sau martie, relatează agenţia AFP, preluată de Agerpres.

Persoanele nevaccinate sunt deja supuse de câteva săptămâni unor restricţii privind accesul la viaţa publică, dar regulile variază şi nu acoperă toate landurile.

Noile restricţii interzic în toată ţara accesul la baruri, restaurante, teatre, cinematografe, teatre, săli de spectacol, de sport, dar şi în magazine neesenţiale şi târguri de Crăciun.

De asemenea, contactele trebuie limitate, la domiciliu sau în exterior, la cel mult alte două persoane dintr-o altă locuinţă.

Germania a vaccinat 68,7% din populaţie şi 80% dintre adulţi.

Noi restricţii vor afecta, de asemenea, întreaga populaţie: participarea la adunări mari, cum ar fi meciurile de fotbal din Bundesliga, va trebui să fie limitată la 30% din capacitatea totală.

Cluburile se vor închide din nou în zonele în care rata de incidenţă săptămânală depăşeşte 350, respectiv în nouă landuri din 16, inclusiv în capitala Berlin.

 

Ginecologia (1)