Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat că s-a semnat contractul de achiziţie publică pentru execuţia lucărilor de extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”.


Câştigătorul licitaţiei este S.C. Daroconstruct SRL iar valoarea contractului se ridică la 25,27 milioane de lei fără TVA, durara de execuţie fiind de 17 luni, informează Agerpres.

„La finalul lucrărilor, Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul pentru Copii va funcţiona practic într-o clădire nouă, cu demisol, parter şi etaj, pe terasa căruia va fi amenajat şi un heliport”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe. „Iar investiţiile pe care le facem la Spitalul de Pediatrie nu se vor opri aici pentru că ne ocupăm şi de extinderea spaţiilor medicale, un proiect care va însemna un Ambulatoriu, un Centru de Recuperare Neuromotorie şi o nouă clădire de 8 etaje ce va cuprinde inclusiv un bloc operator. Suntem pe ultima sută de metri şi cu lucrările de reabilitare şi modernizare la actualele corpuri de clădiri, iar toate acestea ne vor ajuta să facem din Spitalul pentru Copii un centru de excelenţă pediatrică”, a adăugat el.

Preşedintele CJ Iaşi a precizat că finanţarea pentru extinderea şi dotarea UPU din cadrul Spitalului pentru Copii este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

 



Pediatru