Medicii de la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi au făcut două transplanturi renale, după ce familia unei persoane aflate în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe.


Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr. C. I. Parhon”, conf. univ. dr. Ionuţ Nistor, a declarat că beneficiarii sunt doi bărbaţi din judeţele Vrancea şi Bacău, informează Agerpres.

„Pacientul din judeţul Bacău are 62 de ani, care are în istoric de câţiva ani boală de nefroangioscleroză secundar şi afecţiuni cardiovasculare. Pentru el erau pregătite toate măsurile terapeutice pentru începerea dializei. Fiind pe lista de aşteptare, a avut norocul să aibă o compatibilitate foarte bună cu donatorul şi să fie selectat. Al doilea beneficiar, un pacient de 45 de ani, din judeţul Vrancea, făcea de 1,5 ani hemodializă. Este şi el în secţia de transplant. Ambii pacienţi se recuperează bine. În câteva zile amândoi vor fi externaţi. Vreau în mod deosebit să mulţumim familiei donatorului care a acceptat să ajute oameni aflaţi în suferinţă trecând peste tragedia care a afectat familia lor”, a declarat dr. Ionuţ Nistor.

Anul acesta, în spital s-au efectuat 26 de intervenţii de transplant, dintre care 7 de la donator viu. Această cifră este aproximativ egală cu cea de anul trecut.

„Ne dorim ca mai multe persoane aflate pe lista de aşteptare să aibă o şansă la un transplant renal”, a subliniat dr. Ionuţ Nistor.

 




Alergologia