Numărul dozelor administrate în India în cadrul programului naţional de vaccinare împotriva COVID-19 a atins pragul de 2 miliarde, iar dozele de rapel au devenit disponibile pentru toate persoanele adulte. Cazurile zilnice de infectare au atins însă nivelul maxim din ultimele patru luni.


Premierul Narendra Modi a lăudat cea mai extinsă şi mai îndelungată campanie de vaccinare din lume, care a început anul trecut. „India scrie din nou istorie!”, a scris Modi pe Twitter, citat de Reuters şi Agerpres.

Premierul s-a confruntat cu acuzaţii din partea opoziţiei pentru gestionarea defectuoasă a pandemiei, despre care experţii susţin că a ucis milioane de persoane. Guvernul respinge învinuirile.

Numărul cazurilor de infectare a crescut în ultimele 24 de ore, cifra fiind cea mai mare înregistrată după 20 februarie, arată datele Reuters.

Anterior, ţara cu o populaţie de 1,35 de miliarde ridicase majoritatea restricţiilor asociate pandemiei.

În campania de vaccinare, circa 80% din dozele administrate au fost cu vaccinul AstraZeneca fabricat intern, numit Covishield. Alte vaccinuri utilizate au fost Covaxin şi Corbevax, obţinute în ţară, şi Sputnik V din Rusia.

 



ORL