Numărul infectărilor cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 confirmate în Austria a crescut cu 467% în săptămâna 12 - 19 decembrie, faţă de perioada anterioară.


Viena totalizează 238 dintre infectările cu noua variantă, iar Austria devine astfel republica alpină cu cel mai mare număr de infectări cu această tulpină, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Se estimează că aproape 5.000 de persoane venite din Marea Britanie, unde Omicron este deja variante dominantă, au ajuns în ultimele zile în Alpii austrieci, ceea ce presupune că „se importă 15 cazuri (de Omicron) pe zi”.

Autorităţile austriece au anunţat miercuri noi restricţii, reducând programul de funcţionare al restaurantelor şi impunând noi reguli de acces pentru turiştii care vin în ţară, în încercarea de a frâna extinderea noii variante.

Restaurantele şi alte localuri vor închide la ora 22.00 începând cu 27 decembrie, inclusiv de Revelion, în timpul ce numărul maxim de participanţi la diverese evenimente (culturale, sociale sau sportive) va fi de 2.000 de persoane, toate vaccinate cu cele trei doze şi cu test PCR negativ.

Întâlnirile informale trebuie să se limiteze la 25 de persoane, iar grupul de coordonare pentru pandemia de COVID-19 a recomandat să nu se desfăşoare petreceri cu număr mare de persoane, ci mai degrabă în grupuri restrânse, cu persoane vaccinate şi având teste negative la COVID-19.

Incidenţa săptămânală în Austria este în prezent de 188 de cazuri la 100.000 de locuitori, în scădere în urma perioadei de lockdown impusă persoanelor nevaccinate, care a durat 20 de zile, între 22 noiembrie şi 12 decembrie.

 

Pediatru